Skuespiller Elizabeth Taylor

Skuespiller Elizabeth Taylor
1950-tallet

Ane Dahl Torp

Ane Dahl Torp
Hun har latt seg inspirere av 1930- tallet

Renessansen

Renessansen
Dronning Elisabeth med en tønneformet vertugal under kjolen.

Følgere

onsdag 24. februar 2010

1930 - 1940, hår og make up

 
skann0006
Midt på30-tallet ble frisyrene lengre, gjerne med myke krøller som rammet inn ansiktet. Greta Garbo en svensk skuespillerinne, samt Marlene Dietrichs,var kvinner som skulle bli ett forbildet for motebeviste kvinner. Pasjefrisyren skulle bli en populær frisyre i løpet av dette tiåret. Det som var det karakteristiske ved denne frisyren, var det halv lange håret som hadde en konveks form. Det vil si at frisyren buet seg fra det korteste partiet i sidene og jevnt bakover. Frisyren kunne enten legges i store bølger, eller i en glattere struktur. Det var heller ikke uvanlig at frisyren hadde en form for gradering, det vil si at håret var klippet opp i for eksempel økende lengder.
Permanenten gjorde sitt inntog dette tiåret. Det ble ett svært populært tilbud til datidens kvinner.
Andre frisyrer som skulle gjøre seg gjeldene i dette tiåret, var for eksempel noe som ble kaldt lakkfrisyre. Dette var en frisyre som ble rullet på ett produkt som i dag kan sammenlignes med gele. Håret ble vekselvis lagt i glatte og krøllete partier. Formen skulle ligne et diadem inspirert av de romerske frisyrer. Etter at håret var tørket ble det benyttet betydelig mengder lakk, for så å avslutte med å strø glitter i for eksempel gull, sølv og lignende i håret.
Vokskrøller var noe som ble populært blant kvinner på 1930-tallet. Håret ble her rullet opp på papiljotter, dette for å skape den ønskede krølleffekten. Disse papiljottene var av vokspapir. Videre ble det påført varme, slik at håret kunne få den riktige krølltegningen. Utfriseringen var en krevende fase, og krevde en erfaren frisør. Det fordi at samtlige krøller skulle legges i bølger. Denne type behandling var svært holdbar.



gretaicon[1] Dietrich,%20Marlene_[1]

                     Greta Garbo                                    Marlene Dietrichs




1930_hats_hair[1]  1935_hats_hair[1]    1933[1]1936[1]
Utklipp fra Dameblader som viser hvordan hårmoten var på denne tiden. Bildet over til venstre er fra1936 og bildet til høyre er fra 1933.

AneDahlTorp2[1]
 
 
Den norske skuespillerinnen Ane Dahl Torp har latt seg inspirere av 1930- tallet. Her som man ser ut fra bilde, har frisyren bølger, noe som var svært populært i 30 årene.





 

   375376

Oppsetninger som er innspirert av 30 tallet med bølger i front.

379 378





Make up:

Tidlig på 1930 tallet skulle kosmetikkbransjen oppleve å få en luksusavgift. Dette var en avgift som ikke bare tok for seg kosmetikk, men også andre såkalte luksusprodukter. Det inkluderte produkter som, sølv- og gullvarer, skinnhansker, silke med mer. Denne avgiften ble fjernet i 1969 på alle overnevnte produkter unntatt kosmetikk. Luksusavgiften er det vi i dag kjenner som kosmetikkavgiften.
På 1930-tallet skulle makeupen være smakfull. Påtegnede øyenbryn var ikke uvanlig på denne tiden, samt punktvipper. Fargene på makeupen ble tonet ned, og skulle i langt større grad enn på 1920-talle, gi ett mer elegant utrykk. Senere samme tiår ble det populært med dypere toner på produktene.



Typisk 30 talls make up:


Foundation - Hvit og voksete med en tint av rosa. Det gikk nå over til rosa pudder.

Kinn - ikke noe rouge. Noen ganger et tint av rosa eller bringebærfarge.

Øyebryn - tynne, svarte, men nå mere i en bue over hele brynområdet.

Øyne - Mye skimmer oppe ved bryn og på øyelokk. Mørkere i globalen. Skinnende og veldig duust.

Lepper - fjernet ofte marmortoppene. Dannet en mere "soft" linje rundt lepper.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kilder som er brukt i bloggen

Anne Kjellberg. Dronning Maud. Et liv - en motehistorie. Henny Harald Hansen. Våre klær gjennom tidene. Janet Arnhold. Patterns of fashion 2 (ca. 1860-1940). John M. Espeland, Frisørfagets historie, 1979. M. Hamilton Hill and P. A. Bucknell. The evolution of fashion. Robin Bryer, The history of hair, 2000. R. Turner Wilcox.The dictionary of costume. Bildene i bloggen er private eller hentet fra google. com

1950-1960

1950-1960

1930-1940

1930-1940